Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca

Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca


Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 12:12
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Prednosti korištenja kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca

Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca postalo je sve popularnije među potrošačima. Prednost ovog načina plaćanja je što ne morate imati novac na računu u trenutku kupovine, već možete platiti naknadu na kraju mjeseca kada dobijete račun od banke.

Jedna od najvećih prednosti korištenja kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca je praktičnost. Ne morate nositi novac sa sobom i brinuti se o tome gdje ga pohraniti, a isto tako nema potrebe za provjeravanjem stanja na računu prije svake kupovine. Osim toga, kreditne kartice nude i razne pogodnosti poput nagradnih bodova, popusta na kupovinu ili besplatnog osiguranja.

Druga prednost je sigurnost.

Kreditne kartice su zaštićene šifrom koju samo vi znate, a u slučaju gubitka ili krađe kartice, možete je blokirati i spriječiti zloupotrebu. Također, banke imaju sustave za otkrivanje sumnjivih transakcija što dodatno povećava sigurnost korištenja kreditnih kartica.

Međutim, važno je napomenuti da korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca može biti skupo ako se ne koristi odgovorno. Naknade za kašnjenje plaćanja, kamate i naknade za prekoračenje limita mogu se nagomilati i dovesti do visokih troškova. Zato je važno imati kontrolu nad potrošnjom i plaćati račune na vrijeme.

Korištenje kreditne kartice za plaćanje robe ili usluga nakon što ih kupite ima mnoge prednosti, kao što su praktičnost i sigurnost, ali morate biti odgovorni kako biste izbjegli visoke naknade. Stoga, prije nego što se odlučite za ovaj način plaćanja, dobro razmislite o svojim financijskim mogućnostima i planirajte svoju potrošnju.

Kako izbjeći visoke naknade prilikom korištenja kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca

Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca može biti vrlo povoljno ako se koristi odgovorno, no postoji nekoliko načina kako izbjeći visoke naknade koje mogu nastati.

Prvi korak u izbjegavanju visokih naknada je praćenje stanja na računu. Važno je imati uvid u potrošnju i znati koliko novca možete potrošiti bez da prekoračite limit. Mnoge banke omogućuju praćenje stanja putem mobilne aplikacije ili internetskog bankarstva, što je vrlo praktično i jednostavno.

Drugi korak je plaćanje računa na vrijeme. Ako ne platite račun na vrijeme, možete biti podložni kašnjenju plaćanja, što može dovesti do visokih naknada i kamata. Stoga je važno uvijek plaćati račune na vrijeme, a ako to nije moguće, kontaktirati banku i dogovoriti se o mogućnostima odgode plaćanja.

Treći korak je izbjegavanje prekoračenja limita.

Ako prekoračite limit, možete biti podložni visokim naknadama i kamatama. Stoga je važno uvijek imati kontrolu nad potrošnjom i ne prekoračivati limit.

Četvrti korak je odabir kreditne kartice s niskim naknadama. Prije nego što se odlučite za određenu kreditnu karticu, provjerite koje su naknade i kamate koje se primjenjuju. Mnoge banke nude kreditne kartice s niskim naknadama ili čak bez naknada za korištenje.

Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca može biti vrlo praktično i jednostavno, ali važno je biti odgovoran i izbjeći visoke naknade. Praćenje stanja na računu, plaćanje računa na vrijeme, izbjegavanje prekoračenja limita i odabir kreditne kartice s niskim naknadama su neki od načina kako to možete postići.

Savjeti za odgovorno korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca

Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca može biti vrlo korisno, ali je važno biti odgovoran i izbjegavati visoke naknade. U nastavku su neki savjeti za odgovorno korištenje kreditne kartice.

Prvi savjet je planiranje potrošnje. Važno je imati jasan plan potrošnje i ne kupovati stvari koje nisu potrebne.

Također, važno je izbjegavati kupovinu na impuls i razmisliti prije nego što se odlučite za kupovinu.

Drugi savjet je ograničavanje upotrebe kreditne kartice. Iako je korištenje kreditne kartice praktično, važno je ne zaboraviti na gotovinu. Ponekad je bolje koristiti gotovinu umjesto kreditne kartice, posebno za manje kupovine.

Treći savjet je izbjegavanje dizanja gotovine s kreditne kartice.

Naknade za dizanje gotovine su obično visoke i mogu se nagomilati. Stoga, ako vam je potrebna gotovina, bolje je koristiti bankomat i debitnu karticu.

Četvrti savjet je praćenje računa. Važno je redovito provjeravati račun kako biste bili sigurni da nema neautoriziranih transakcija i kako biste bili sigurni da ste platili sve račune na vrijeme.

Peti savjet je izbjegavanje prekoračenja limita.

Ako prekoračite limit, možete biti podložni visokim naknadama i kamatama. Stoga je važno uvijek imati kontrolu nad potrošnjom i ne prekoračivati limit.

Korištenje kreditne kartice za kupovinu robe ili usluga uz naknadu na kraju mjeseca može biti vrlo korisno, ali je važno biti odgovoran i izbjegavati visoke naknade. Planiranje potrošnje, ograničavanje upotrebe kreditne kartice, izbjegavanje dizanja gotovine s kreditne kartice, praćenje računa i izbjegavanje prekoračenja limita su neki od načina kako to možete postići.
Tagovi: