Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota

Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota

Priprema kože za šminkanje: Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota

Kada je u pitanju šminkanje, priprema kože je ključna za postizanje prirodnog izgleda. Pravilna priprema kože ne samo da će pomoći da se šminka bolje primi, već će i osigurati dugotrajnost i prirodan izgled.

Prije nego što počnete nanositi šminku, važno je očistiti lice od svih nečistoća i viška sebuma. Koristite blagi čistač lica koji neće isušiti kožu. Nakon toga, nanesite hidratantnu kremu koja će hidratizirati kožu i pripremiti je za šminkanje.

Kako biste osigurali dugotrajnost šminke, koristite primer. Primer će pomoći da se šminka bolje primi i da se ne razmazuje tijekom dana.

Nanesite primer na cijelo lice ili samo na područja koja su sklonija razmazivanju, poput T-zone.

Prije nego što počnete nanositi tekući puder, provjerite da li ste odabrali pravu nijansu. Odabir prave nijanse je ključan za postizanje prirodnog izgleda. Puder bi trebao biti iste boje kao i vaša koža kako bi se stopio s njezinim tonom. Kako biste provjerili da li je nijansa prava, nanesite malu količinu na vrat i provjerite da li se stopila s tonom vaše kože.

Kada nanosite tekući puder, koristite četku ili spužvicu. Nanesite puder u tankom sloju i ravnomjerno ga rasporedite po cijelom licu.

Ako želite dodatnu pokrivenost, možete nanijeti još jedan sloj.

Nakon što ste nanijeli tekući puder, vrijeme je da se pozabavite nepravilnostima. Koristite korektor kako biste prekrili tamne krugove ispod očiju, prištiće i druge nepravilnosti. Kako biste postigli prirodan izgled, odaberite korektor koji je jednu nijansu svjetliji od vašeg tena.

Kada ste završili s korektorom, vrijeme je da se pozabavite konturiranjem. Koristite bronzer kako biste naglasili jagodice, nos i čelo. Nanesite bronzer na područja koja bi se prirodno istaknula kada biste se sunčali.

Kako biste postigli prirodan izgled, koristite bronzer koji je samo jednu ili dvije nijanse tamniji od vašeg tena.

Konačno, vrijeme je za rumenilo. Odaberite nijansu koja odgovara vašem prirodnom rumenilu. Nanesite ga na jagodice i lagano ga razmažite prema sljepoočnicama.

Kada ste završili s nanošenjem šminke, koristite fiksator kako biste osigurali da šminka ostane na mjestu tijekom cijelog dana. Fiksator će osigurati da se šminka ne razmaže ili ne nestane tijekom dana.

Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota? Pravilna priprema kože je ključna za postizanje prirodnog izgleda. Odaberite pravu nijansu tekućeg pudera, koristite korektor za prekrivanje nepravilnosti, koristite bronzer za konturiranje i nanesite rumenilo kako biste naglasili jagodice. Na kraju, koristite fiksator kako biste osigurali dugotrajnost šminke.

Odabir prirodnih nijansi: Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota

Kada je u pitanju šminkanje, odabir prirodnih nijansi je ključan za postizanje prirodnog izgleda. Odabir pravih nijansi će pomoći da se istakne vaša prirodna ljepota, a istovremeno će izgledati prirodno i nenametljivo.

Kada birate nijanse za tekući puder, odaberite nijansu koja je ista kao vaša prirodna boja kože.

Ako imate problema s odabirom prave nijanse, posjetite kozmetičarku koja će vam pomoći pronaći savršenu nijansu za vaš ten.

Kada birate korektor, odaberite nijansu koja je jednu nijansu svjetlija od vašeg tena. Ovo će pomoći da se tamni krugovi ispod očiju prekriju, a da se istovremeno izbjegne izgled “panda” očiju.

Kada birate bronzer za konturiranje, odaberite nijansu koja je samo jednu ili dvije nijanse tamnija od vašeg tena. Ovo će pomoći da se istaknu vaše jagodice, nos i čelo, a da se izbjegne izgled prenaglašenosti.

Kada birate rumenilo, odaberite nijansu koja odgovara vašem prirodnom rumenilu.

Ako ste svijetliji tip kože, odaberite nijansu breskve ili ružičastu. Ako ste tamniji tip kože, odaberite nijansu marelice ili crvene.

Kada birate sjajilo za usne, odaberite nijansu koja je bliska vašoj prirodnoj boji usana.

Ako želite naglasiti usne, odaberite nijansu koja je samo jednu ili dvije nijanse tamnija od vaše prirodne boje usana.

Kada birate sjenila za oči, odaberite nijanse koje su bliske vašoj prirodnoj boji očiju. Ako imate smeđe oči, tamno smeđe i zlatne nijanse će izgledati sjajno. Ako imate plave oči, nijanse breskve i ružičaste će izgledati sjajno.

Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota? Odabir prirodnih nijansi je ključan za postizanje prirodnog izgleda. Odaberite nijansu koja je ista kao vaša prirodna boja kože za tekući puder, nijansu koja je jednu nijansu svjetlija od vašeg tena za korektor, nijansu koja je samo jednu ili dvije nijanse tamnija od vašeg tena za bronzer za konturiranje, nijansu koja odgovara vašem prirodnom rumenilu za rumenilo, nijansu koja je bliska vašoj prirodnoj boji usana za sjajilo za usne i nijanse koje su bliske vašoj prirodnoj boji očiju za sjenila za oči.

Tehnike nanošenja šminke za prirodan izgled: Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota

Kada je u pitanju šminkanje, tehnike nanošenja šminke su ključne za postizanje prirodnog izgleda. Pravilna tehnika nanošenja šminke će pomoći da se istakne vaša prirodna ljepota, a istovremeno će izgledati prirodno i nenametljivo.

Kada nanosite tekući puder, koristite četku ili spužvicu. Nanesite puder u tankom sloju i ravnomjerno ga rasporedite po cijelom licu.

Ako želite dodatnu pokrivenost, možete nanijeti još jedan sloj.

Kada nanosite korektor, koristite prst ili kist. Nanesite korektor na područja koja su tamna ili neujednačena i lagano ga utapkajte prstima ili kistom dok se ne stopi s vašom kožom.

Kada nanosite bronzer, koristite kist za konturiranje. Nanesite bronzer na područja koja bi se prirodno istaknula kada biste se sunčali.

Kako biste postigli prirodan izgled, koristite bronzer koji je samo jednu ili dvije nijanse tamniji od vašeg tena.

Kada nanosite rumenilo, koristite kist za rumenilo. Nanesite ga na jagodice i lagano ga razmažite prema sljepoočnicama.

Kada nanosite sjajilo za usne, nanesite ga ravnomjerno po usnama. Ako želite naglasiti usne, nanesite ga na sredinu usana i lagano ga razmažite prema rubovima.

Kada nanosite sjenila za oči, koristite kist za sjenila.

Nanesite sjenilo na kapak i lagano ga razmažite prema obrvama. Kako biste postigli prirodan izgled, koristite nijanse koje su bliske vašoj prirodnoj boji očiju.

Kada nanosite maskaru, koristite četkicu za maskaru. Nanesite maskaru na trepavice u nekoliko slojeva kako biste postigli željeni izgled.

Kako pravilno koristiti šminku kako bi se istaknula prirodna ljepota? Pravilna tehnika nanošenja šminke je ključna za postizanje prirodnog izgleda. Koristite četku ili spužvicu za nanošenje tekućeg pudera, prst ili kist za nanošenje korektora, kist za konturiranje za nanošenje bronzer, kist za rumenilo za nanošenje rumenila, kist za sjenila za nanošenje sjenila, četkicu za maskaru za nanošenje maskare.
Tagovi: