Aktivnosti

Baška za rekreativce raspolaže sportskim terenima.
Sportski centar “Zablaće” pruža mogućnosti igranja nogometa, stolnog tenisa, tenisa i mini-golfa.
Za ljubitelje mora, mjesto pruža idealne uvjete za podvodne aktivnosti, ali i za skijanje na vodi, jedrenje na dasci, banana lift.

Jedan od primamljivih sportova vezanih za vodu, odnosno more, je zasigurno ronjenje.
Izuzetno čisto i bogato more nudi nezaboravne trenutke ljubiteljima podmorja.

INFORMACIJE:

TIRONI G&R d.o.o. “RARE BIRD” Kricin 12
  +385 51 856 536
  +385 51 860 170
  www.rare-bird.org
  rare.bird@hi.t-com.hr; gio@rare-bird.org;
office@rare-bird.org; hrvoje@rare-bird.org

SQUATINA DIVING, Zarok b.b.
   + 385 51 856 034
  mob:+385 99 336 2223
   www.squatinadiving.com
  info@squatinadiving.com

Najljepše što možete podariti svom duhu i tijelu, ono što vas čini zadovoljnijima, ljepšima, zdravijima, ispunjenijima je bavljenje sportom, rekreativno ili profesionalno.

Wind water sports j.d.o.o.

Sportovi na vodi – vuča tuba, banane, padobrana
 Adresa: Pod Marjan (pokraj Jedriličarskog kluba Vihor), Baška
https://www.facebook.com/windwatersports/?fref=ts
 windwatersports@gmail.com 
+385921251507

„DUNICA“- SURF CENTAR
Adresa: Jedriličarski klub „Vihor“, Palada 1A, Baška
Marinko Hrabrić :
+385 98 369-350
 +385 51 856-194
 dunica64@gmail.com
Iznajmljivanje dasaka za jedrenje i stand-up veslanje

surf_001_bs

 

U okolini Baške, uz obalu mora prevladavaju krševiti krajolici, koji i samim pogledom plijene pažnju.

Da bi svi zaljubljenici gorskih visina mogli posebno uživati u šetnji i planinarenju krajolicima i uređene su i markirane turističke staze Baške, kojih ima 19, ukupne dužine preko 90 km. Ima ih jednostavnih, ali i zahtjevnih, teških, tako da svatko može birati stazu prema svojim mogućnostima, želji ili trenutačnom raspoloženju. A kada osvojite neke od vrhova, ostati ćete bez daha, ispred Vas pružiti će se prekrasni vidici. Za sigurnost dobro je imati kartu šetnica, koja sadrži opise i obilje korisnih informacija, te upućuje izletnike na sve ono što ih na putu očekuje.

Na kraju šetnice do Vele luke možete se nagraditi ručkom u zalogajnici Vela luka, koja se nalazi na prekrasnoj plaži najljepše uvale u okolici Baške. Sretan put po šetnicama Baške i ne zaboravite fotografski aparat. Čuvajte okoliš i omogućite i drugima što će doći iza Vas da uživaju u prirodnim ljepotama.


BAŠĆANSKE ŠETNICE- VODIČ I DNEVNIK

Turistička zajednica općine Baška je još prije petnaestak godina uz pomoć češkog vodiča Vaclava Tupy-a i Češkog planinarskog društva uredila je i obilježila bašćanske šetnice sa svrhom da se gostima i posjetiteljima Baške omogući sadržajniji i aktivniji boravak za vrijeme ljetovanja.

Danas raspolažemo s devetnaest šetnica ukupne dužine preko 90 km, dostupnih turistima u svim godišnjim dobima

Uz kartu šetnica tiskan je i VODIČ PO ŠETNICAMA, zamišljen na način da posjetitelja vodi do pojedinih kontrolnih točaka, a sam vodič poslužit će mu kao dnevnik.

Obilazak pojedine kontrolne točke dokazuje se udaranjem pečata u to za to predviđeno mjesto u dnevniku.

Svakome tko ispuni dnevnik pečatima sa svih kontrolnih točaka i donese ga u TZ općine Baška (kralja Zvonimira 114) za njegov trud bit će mu uručena simbolična nagrada, a pri tom će mu dnevnik ostati za uspomenu.

Za obilazak kontrolnih točaka potrebno je sa sobom ponijeti jastučić s tintom koji se može dobiti na posudbu
(akontacija od 40,00 kn) od TZ općine Baška .

Vodič je tiskan na hrvatskom i engleskom jeziku a na upit dijeli se besplatno.

Penjalište Baška dio je turističke ponude za aktivni odmor, a njime se mogu baviti sve generacije. Zahvaljujući prirodnim i klimatskim uvjetima u okolici Baške nalaze se visoke stijene, koje su pravi mamac za ljubitelje slobodnog penjanja. U Baški se nude tri sportska penjališta s više od 100 opremljenih smjerova svih težina

BUNCULUKA

je malo atraktivno penjalište, koje se nalazi u kampu FKK Bunculuka. Uređeno je 10 smjerova dovoljno atraktivnih za npr. popodnevno penjanje nakon kupanja i opuštanja na plaži. Penjanje je moguće tijekom cijele godine

Penjalište PORTAFORTUNA

se nalazi u barijeri okomitih stijena na ulazu u bašćansku dolinu. Odlična stijena, podijeljena na četiri sektora sa smjerovima dugim do 40 metara. Idealna sezona penjanja od ožujka do prosinca mjeseca.

BELOVE STIJENE

veliko je novo penjalište s nekoliko sektora koje još uvijek nudi mnogo mjesta za nove smjerove svih težina. Sektori su orijentirani na različite strane tako da se može birati između osunčane i sjenovite stijene od jutra do večeri. Pogled koji vas ostavlja bez daha!. Idealna sezona: od ožujka do prosinca mjeseca.

www.climbinbaska.com

Potraži uskoro mapu sa stazama